1. Anasayfa
  2. GRAND SLAM

2023 ABD Açık - 2.gün notları

ABD Açık'ta ikinci günün ilk seans maçları tamamlandı. Günün dikkat çeken maçlarının sonuçlarına hep beraber bakalım...

2023 ABD Açık – 2.gün notları / 1
0

ABD Açık’ta ilk gün elenen seri başlarından Felix Auger Aliassime, Holger Rune ve Maria Sakkari derken ikinci günde de önemli isimler ilk tur maçlarını kayıpsız geçti…

12 numara Alexander Zverev, Avustralyalı rakibi Aleksandar Vukic’i 6-4, 6-4, 6-4 ile geçerek, ABD Açık’ta ikinci tur vizesini aldı. Alman oyuncu, maçı 12 ace ile tamamlarken, %86 ile ilk servislerinden puan çıkartarak rakibini bu alanda geçti.

Zverev, bundan önce katıldığı son 2 ABD Açık mesaisinin birinde final, diğerinde yarı final oynamıştı. 26 yaşındaki oyuncunun ikinci turdaki rakibi; Daniel Altmaier – Constant Lestienne galibi olacak.

……..

Tek kadınlarda 5 numara Ons Jabeur, nispeten zorlandığı maçta Camilia Osorio engelini 7-5, 7-6 ile aşarak; ABD Açık’ta ikinci tura adını yazdırdı.

Tunuslu raket, iki saat süren mücadelede 7 kez servis kırarken, servis performansı olarak kötü bir günündeydi. Jabeur; geçen sene burada finalde Iga Swiatek’e kaybetmişti.

Son dönemde slam’lerdeki istikrarı ile göz dolduran Jabeur’ün ikinci turdaki rakibi, Linda Noskova oldu.

……..

Tek erkeklerde bir diğer favori oyunculardan olan ve 2021 şampiyonu Daniil Medvedev ise Macar rakibi Attila Balasz karşısında 6-1, 6-1, 6-0 ile çok rahat bir maçın ardından ikinci tura yükseldi. Maç sadece bir saat 17 dakika sürerken, Medvedev 40 winner ve sadece 13 basit hata ile mücadele etti.

En başarılı olduğu Grand Slam’de, ABD Açık’ta 2021’de şampiyon olan Rus raket; 2019’da final, 2020’de ise yarı final oynamıştı.

27 yaşındaki oyuncu, ikinci turda Christopher O’Connell galibi ile oynayacak.

……

Erkeklerde Matteo Berrettini, Fransız rakibi Ugo Humbert’i 6-4, 6-2, 6-2 ile geçerken; son dönemin formsuz raketi Diego Schwartzman’ı 6-3, 6-4, 6-2 ile mağlup eden Arthur Rinderknech ikinci tur vizesini aldı.

Kadınlarda 31 numara Marie Bouzkova, wild card alarak turnuvaya katılan Ashlyn Krueger’i 7-5, 6-4 ile geçti. 14 numara Liudmila Samsonova ise Claire Liu karşısında 7-6, 6-3 ile kazandı ve ABD Açık’ta ikinci tura adını yazdırdı.

 

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 2
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir